Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Projecte guanyador del 1er “Animal Respect Challenge” de la Universitat de Lleida: Un contacontes participatiu per potenciar la tinença responsable d’animals de companyia

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El projecte d’un contacontes participatiu ha estat el guanyador del primer Animal Respect Challenge que s’ha fet a la Universitat de Lleida (UdL). El repte educatiu,  organitzat per Ownat (de l’empresa Cotecnica de Bellpuig), la Fundació per la Creativació i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV) de la UdL, té com a objectiu fomentar el benestar animal, la tinença responsable i el compromís amb el 0 abandonament, tot impulsant la creativitat i la innovació entre l’estudiantat.

En aquesta primera edició han pres part una vintena d’alumnes del Doble Grau de Veterinària i Producció Animal, dividits en quatre equips. La proposta vencedora és obra de Sara Buil, Camila Delgado, Nicole Lemann, Clara Oriol i Paula Sans. Es tracta d’un contacontes participatiu, per a infants d’entre 4 i 9 anys. El grup planteja l’elaboració de sis llibres, cadascun d’ells centrat en un tema diferent respecte el benestar animal i la tinença responsable d’animals de companyia. Amb aquestes obres es farien sessions mensuals als centres educatius que volguessin participar.

La idea també inclou un peluix (gos o gat) creat de forma sostenible, que s’anirien emportant els nens i les nenes a casa durant els caps de setmana, amb un llistat de tasques a completar (donar-li de menjar, sortir a passejar, jugar, etc.). La joguina portaria un QR al collar que enllaçaria directament amb la pestanya de tinença responsable de la web d’Ownat. La finalitat és que els més petits aprenguin les responsabilitats que comporta fer-se càrrec d’un animal real.

“Aquesta experiència ha permès a l’alumnat combinar els seus coneixements veterinaris amb estratègies pròpies del món del màrqueting i la comunicació, oferint solucions creatives i realistes als reptes del sector”, destaca la sotsdirectora de Veterinària-Ciència i Producció Animal de l’ETSEAFiV, Irina Garcia-Ispierto. “L’èxit d’aquesta primera edició ens anima a continuar treballant amb la Fundació per la Creativació en futurs reptes, i a explorar la possibilitat d’incorporar metodologies similars a la docència universitària”, afegeix.

+++

Fotografia: L’equip guanyador, amb el jurat / Foto: ETSEAFiV-UdL ©.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere